fbpx

Prijava v portal: 

DDV v digitalni dobi (ViDA)

Online seminar
Datum: 29.5.2024
Ura: 9.00 – 11.15
Lokacija: Online (preko spleta)
Po koncu izobraževanja prejmete potrdilo Forum Akademije.

Online seminar bo udeležencem predstaviti, kakšne pravne obveznosti njim in njihovemu podjetju nalaga DDV direktiva in pobuda DDV v digitalni dobi. Prav tako se bodo naučili, kako uvesti nove zahteve na zakonsko skladen način in trajno zmanjšati tveganja povezana z DDV.

248,00  (DDV ni vštet v ceno)

Evropska komisija je 8. decembra 2022 objavila svoj predlog za spremembo Direktive o sistemu DDV (Direktiva o sistemu DDV, Direktiva 2006/112/ES) in izvedbenih predpisov EU v okviru pobude »DDV v digitalni dobi« (»ViDA« ). Po začetnem razburjenju gospodarstva se je projekt uvedbe za eno leto ustavil.

Med novostmi so predvsem elektronski račun, obveznost digitalnega poročanja, enotna registracija in obveznost platform za plačilo DDV. Sprememba se dotika vseh podjetij v vseh panogah in poslovnih modelih. To zahteva dolgoročno načrtovanje, zlasti kar zadeva sisteme ERP in dobavne verige.

Nova pravila naj bi začela veljati postopoma od 2025 do 2028.

Spletni seminar bo udeležencem predstavil, kakšne pravne obveznosti njim in njihovemu podjetju nalaga DDV direktiva in pobuda DDV v digitalni dobi. Prav tako se bodo naučili, kako uvesti nove zahteve na zakonsko skladen način in trajno zmanjšati tveganja povezana z DDV.

DDV v digitalni dobi

Kaj boste pridobili z udeležbo na seminarju?

  • Naša strokovnjakinja vam bo podala konkretna priporočila za ukrepanje za pravilno in zakonsko skladno izvedbo v vašem podjetju.
  • V nekaj urah boste boste izvedeli, katere pomembne posodobitve so v teku v zvezi s pobudo ViDA in kdaj bodo kateri predpisi in pravne smernice EU obvezni.
  • Na seminarju boste dobili strokovne odgovore na vaša individualna vprašanja.

V skladu z izvedbenimi predpisi EU pobude »DDV v digitalni dobi« (»ViDA«) bo lahko za podjetja v naslednjih nekaj letih med drugim obvezno:

  • Izdajajne e-računov in digitalno poročanje,
  • obveznost platform za plačilo DDV in
  • enotna DDV registracija.

Te zahteve veljajo za vsa podjetja v EU! Neupoštevanje lahko povzroči davčne posledice.

Razmislite že danes, kako boste začeli uporabljati elektronske račune tudi za poslovanje s strankami iz EU. Ob pravilni uporabi elektronski računi vašemu računovodstvu prinašajo številne prednosti, npr. občutno hitrejše in učinkovitejše procese in delovne tokove ter trajnostno znižanje stroškov.

Dostop do arhiviranih dokumentov je hitrejši, plačilne obveznosti pa preglednejše. Po novem bodo platforme odgovorne za plačilo DDV, kar bo posebej pomembno pri oddajanju namestitev v najem turistom ter tudi na drugih področjih. Enotna DDV registracija pomeni, da bo še več posenostavtev VEM (vse na enem mestu) in obeta se nam, da bo tudi dobava z inštalacijo predmet poenostavitev.

Preverite še ostala izobraževanja s področja Računovodstvo in finance. Pomagala vam bodo razjasniti številne dileme iz prakse.

IN-HOUSE izobraževanje

Izobraževanje lahko izvedemo samo za vaše zaposlene na sedežu vašega podjetja.
>> Pošljite povpraševanje

Avtorji

mag. Tanja Urbanija

Mag. Tanja Urbanija je končala magistrski študij davčnega prava mariborske Pravne fakultete. V letu 2001 je pridobila certifikat za uspešno opravljen izpit za davčnega svetovalca, ki ga podeljuje Zbornica davčnih svetovalcev Slovenije. Ima bogate izkušnje s področja računovodstva, saj je delala v računovodskem servisu, objavlja članke v strokovnih publikacijah in sodeluje pri pripravi in izvedbi številnih strokovnih predavanj. Izkušnje ima na področju svetovanja, načrtovanja in zastopanja v davčnih inšpekcijskih nadzorih. Kot soavtorica je objavila pet knjig, od tega eno v tujini. Svetuje na področju DDV, davka od dohodkov pravnih oseb in dohodnine.

Splošni pogoji

Po potrditvi izvedbe boste prejeli predračun, ki ga je treba poravnati najmanj tri dni pred izvedbo online seminarja. Za proračunske porabnike veljajo plačilni pogoji v skladu z zakonodajo o javnih plačilih. Pisna odpoved udeležbe je mogoča najkasneje tri delovne dni pred izvedbo online seminarja. Udeleženci, ki po tem roku prekličejo udeležbo ali se online seminarja ne udeležijo, niso upravičeni do povrnitve kotizacije oz. so dolžni poravnati celotno kotizacijo. Lahko pa se online seminarja udeleži drugi udeleženec. Pridržujemo si pravico do odpovedi online seminarja – v tem primeru kotizacijo povrnemo v celoti. S prijavo sprejemate ta določila in splošne pogoje.

Posebne ugodnosti

Posebne ugodnosti

  • drugi udeleženec 10 % popusta,
  • tretji in nadaljnji udeleženci 20 % popusta,
  • 10 % popusta na strokovne priročnike in izobraževalne portale.

  NE SPREGLEJTE: 20 % popust za mikropodjetja, fizične osebe in društva! Uporabite Kodo za popust: MICRO20 Navedeni popust se ne sešteva z drugimi popusti, razen s popustom za več udeležencev izobraževanj. Kodo uporabite v košarici ali jo pripišite.