fbpx

Prijava v portal: 

Kmalu spet na voljo! Obvestite me, ko bo izobraževanje spet na voljo.

Praktični vidiki in tveganja uporabe umetne intelligence (AI) v organizacijah

Online seminar
Ura: –
Lokacija: Online (preko spleta)
  Online seminar pojasnjuje splošno o regulaciji UI, o UI in varstvu osebnih podatkov ter o uporabi UI pri pravnih opravilih.

249,00  (DDV ni vštet v ceno)

Ni na zalogi

Kmalu spet na voljo! Obvestite me, ko bo izobraževanje spet na voljo.


Umetna inteligenca v organizacijah

AI prinaša veliko koristi, a hkrati tudi nekaj resnih tveganj. Kako jih omejiti? Kako naučiti zaposlene varne uporabe, kako informirati in postaviti pravila?

Umetna inteligenca (AI) nam je prinesla zelo zmogljiva orodja, ki bodo spremenila naš posel, veliko poslovno priložnost, hkrati pa tudi veliko tveganj.

V današnjem hitro razvijajočem se poslovnem okolju je tudi razumevanje regulativnih vidikov umetne inteligence ključnega pomena za trajnostno rast in uspeh podjetja/organizacije. Zato smo skupaj s strokovnjaki iz odvetniške pisarne Jadek&Pensa pripravili online seminar, kjer boste imeli priložnost pridobivanja dragocenih vpogledov, ki vam bodo pomagali oblikovati varno prihodnost poslovanja z umetno inteligenco.


Večina orodij AI uporablja vnesene podatke in jih lahko deli s preostalim internetom. Nikoli ne uporabljajte kritičnih ali občutljivih podatkov v odprtem orodju AI.

Večinoma ni pregledno, od kod prihaja rezultat orodja AI (viri). Ali lahko zaupate viru, ki ga ne poznate? Ali so informacije pravilno sestavljene?

Uporabljena besedila ali slike prihajajo iz drugih virov in tudi če se spreminjajo, morda kršite avtorske pravice.

To so le najbolj očitne težave, na katere naletimo pri uporabi AI.

Prav zato je regulacija uporabe umetne inteligence v pravnem sistemu ključna, da se ohrani pravičnost, preglednost in odgovornost ter se omogoči optimalna uporaba tehnologije.


Program online seminarja

  • Splošno o regulaciji umetne inteligence
  • Umetna inteligenca in varstvo osebnih podatkov
  • Umetna inteligenca in varovanje poslovnih skrivnosti
  • Intelektualna lastnina in umetna inteligenca
  • Uporaba umetne inteligence pri pravnih opravilih
  • Praktični vidiki uporabe umetne inteligence na delovnem mestu (ureditev le-tega v internih pravilnikih, izobraževanje oziroma ozaveščanje zaposlenih …)

Koristi

  • Izvedeli boste, kako ustrezno regulirati uporabo orodij AI ob upoštevanju tveganj in prednosti, ki jih prinaša.
  • Pridobili konkretne in uporabne nasvete za optimalno uporabo umetne inteligence (AI) v organizacijah.
  • Prejeli konkretne odgovore na vaša vprašanja, pošljete jih lahko že pred online seminarjem na naslov: [email protected].

Komu je namenjen?

Direktorjem velikih in manjših podjetij/organizacij, vodjem sektorjev in enot, kadrovskim strokovnjakom, pravnikom in vsem, ki v podjetjih/organizacijah skrbite za pravno varnost ter skladnost poslovanja.


Predavatelja

Urša Horvat Kous

Odvetnica, ki deluje na področju svetovanja strankam na številnih pravnih področjih. Njeni primarni področji sta pravo varstva osebnih podatkov ter pravo intelektualne lastnine. S pravom varstva osebnih podatkov se intenzivno ukvarja od leta 2018 in strankam svetuje na področju skladnosti, priprave interne dokumentacije kot tudi pri sodelovanju z nadzornim organom. V okviru prava intelektualne lastnine se ukvarja zlasti s področjem zaščite blagovnih znamk in s tem povezanimi spori. Od leta 2021 se intenzivneje ukvarja tudi s področjem energetike.

.

Aljaž Jadek

Deluje na področju svetovanja strankam in skrbi za skladno poslovanje strank. Zanima se zlasti za področje prava informacijske tehnologije in pravne tehnologije. Aljaž je vodilni član ekipe, ki se intenzivno ukvarja s področjem tehnologije veriženja podatkovnih blokov. Znanje s tega področja tudi že aktivno prenaša na gospodarstvo. V okviru delovanja Blockchain Think Tank Slovenija in AmCham Blockchain delovne skupine aktivno pristopa k iskanju učinkovitih rešitev pri implementaciji blockchain tehnologije. Aljaž je poskrbel za vpeljavo prvega produkta, ki temelji na veriženju podatkovnih blokov, v delovni proces odvetniške pisarne.


Preverite še ostala izobraževanja iz – HRM. Pomagali vam bodo razjasniti številne dileme iz prakse.

IN-HOUSE izobraževanje

Izobraževanje lahko izvedemo samo za vaše zaposlene na sedežu vašega podjetja.
>> Pošljite povpraševanje

Avtorji

Urša Horvat Kous

Urša Horvat Kous je odvetnica, ki deluje na področju svetovanja strankam na številnih pravnih področjih. Njeni primarni področji sta pravo varstva osebnih podatkov ter pravo intelektualne lastnine. S pravom varstva osebnih podatkov se intenzivno ukvarja od leta 2018 in strankam svetuje na področju skladnosti, priprave interne dokumentacije kot tudi pri sodelovanju z nadzornim organom. V okviru prava intelektualne lastnine se ukvarja zlasti s področjem zaščite blagovnih znamk in s tem povezanimi spori. Od leta 2021 se intenzivneje ukvarja tudi s področjem energetike.

Aljaž Jadek

Splošni pogoji

Dostopne podatke za e-izobraževanje boste prejeli na vaš elektronski poštni naslov. Za proračunske porabnike veljajo plačilni pogoji v skladu z zakonodajo o javnih plačilih.
S pisno prijavo sprejemate ta določila in splošne pogoje.