fbpx

Prijava v portal: 

Uporabno dovoljenje za objekt

Online seminar
Datum: 21.5.2024
Ura: 9.30 – 10.45
Lokacija: Online (preko spleta)
Po koncu izobraževanja prejmete potrdilo Forum Akademije, pooblaščeni in nadzorni inženirji za udeležbo na strokovnem usposabljanju pridobijo 1 kreditno točko iz izbirnih vsebin skladno s Splošnim aktom o stalnem poklicnem usposabljanju pooblaščenih inženirjev.

Praktični napotki, kako pridete do uporabnega dovoljenja za različno stare in tudi nelegalizirane objekte.

99,00  (DDV ni vštet v ceno)

Za začetek uporabe objekta, za katerega je predpisana pridobitev gradbenega dovoljenja, je treba pridobiti uporabno dovoljenje (Uradni list RS, št. 199/21105/22 – ZZNŠPP in 133/23). Uporaba objekta, z izjemo nezahtevnih objektov, brez tega dovoljenja ali pa v nasprotju z uporabnim dovoljenjem ni dovoljena!

Ker gre pri uporabnem dovoljenju za eno bolj perečih področij v gradbeništvu, vam priporočamo udeležbo na kratkem online seminarju v živo z dolgoletno izkušeno strokovnjakinjo.

Koristi online seminarja

 • Jasna razlaga vseh možnih situacij, ko potrebujete uporabno dovoljenje in kako pridete do njega;
 • Poslušate strokovne informacije iz prve roke – s strani zelo izkušene predavateljice na področju vseh upravnih postopkov v zvezi z graditvijo in prostorom;
 • Za vse naročnike portala e-Gradbenik je udeležba brezplačna;
 • Odgovori na seminarju in tudi po njem.
 • Pooblaščeni in nadzorni inženirji za udeležbo na strokovnem usposabljanju pridobijo 1 kreditno točko iz izbirnih vsebin skladno s Splošnim aktom o stalnem poklicnem usposabljanju pooblaščenih inženirjev.

Program

9.30 – 10.30 Uporabno dovoljenje

 • Pridobitev uporabnega dovoljenja po pridobitvi gradbenega dovoljenja
 • Uporabno dovoljenje v postopku legalizacije objektov
 • Uporabno dovoljenje za obstoječe objekte

10.30 – 10.45 Odgovori na vprašanja

Komu je izobraževanje namenjeno?

Projektantom, nadzornikom, vodjem projektov, pooblaščenim inženirjem, odgovornim v investicijskih oddelkih na občinah in zavodih, vodjem službe za investicije, vodjem del, vodjem gradnje.

Avtorji

Sonja Ristanović, univ. dipl. prav.

Sonja Ristanović je diplomirala na Pravni fakulteti v Ljubljani 1978 in se takoj zaposlila na Republiškem sekretariatu za urbanizem, predniku današnjega Ministrstva za okolje in prostor, kjer je pred dobrim letom zaključila svojo poklicno kariero. V vseh 42 letih poklicnega dela je delala na področju prostora in graditve. Večino tega časa je vodila pritožbene postopke v zvezi z graditvijo in odločala v njih. Sodelovala je pri spremembah Zakona o splošnem upravnem postopku in redno predava ta zakon na Upravni akademiji, kjer je tudi članica izpitnih komisij. Zato je posebej specializirana za upravne postopke na področju graditve. V zadnjih letih dela na ministrstvu je sodelovala pri pripravi nove gradbene in prostorske zakonodaje.

Splošni pogoji

Po potrditvi izvedbe boste prejeli predračun, ki ga je treba poravnati najmanj tri dni pred izvedbo online seminarja. Za proračunske porabnike veljajo plačilni pogoji v skladu z zakonodajo o javnih plačilih. Pisna odpoved udeležbe je mogoča najkasneje tri delovne dni pred izvedbo online seminarja. Udeleženci, ki po tem roku prekličejo udeležbo ali se online seminarja ne udeležijo, niso upravičeni do povrnitve kotizacije oz. so dolžni poravnati celotno kotizacijo. Lahko pa se online seminarja udeleži drugi udeleženec. Pridržujemo si pravico do odpovedi online seminarja – v tem primeru kotizacijo povrnemo v celoti. S prijavo sprejemate ta določila in splošne pogoje.

Posebne ugodnosti

Posebne ugodnosti

 • drugi udeleženec 10 % popusta,
 • tretji in nadaljnji udeleženci 20 % popusta,
 • 10 % popusta na strokovne priročnike in izobraževalne portale.

 

NE SPREGLEJTE: 20 % popust za mikropodjetja, fizične osebe in društva! Uporabite Kodo za popust: MICRO20

Navedeni popust se ne sešteva z drugimi popusti, razen s popustom za več udeležencev izobraževanj. Kodo uporabite v košarici ali jo pripišite.