fbpx

Prijava v portal: 

Kmalu spet na voljo! Obvestite me, ko bo izobraževanje spet na voljo.

Uredba o davčni obravnavi povračil stroškov in drugih dohodkov iz delovnega razmerja – izvajanje novosti v praksi

Seminar
Ura: 9.00 – 10.30

148,00  (DDV ni vštet v ceno)

Ni na zalogi

Kmalu spet na voljo! Obvestite me, ko bo izobraževanje spet na voljo.

V mesecu juliju 2021 je bila Uredba o davčni obravnavi povračil stroškov in drugih dohodkov iz delovnega razmerja (v nadaljevanju: Uredba) kar dvakrat spremenjena.

Kako vplivajo spremembe 3. člena Uredbe na obračun in izplačilo povračil stroškov prevoza? Kaj pomeni zgornji limit 140 EUR, ki ga predpisuje nova Uredba?

To je le peščica vprašanj, ki se vam porajajo, ko morate pripraviti podatke za pravilni obračun.

S pomočjo primerov iz prakse bomo preverili, kako vplivajo spremembe na obračun in izplačilo stroškov prevoza. Razčlenili bomo tudi zgornji limit 140 EUR, ki ga uredba predpisuje, in primerjali, kakšen vpliv ima zgornji limit pri različnih vrstah povračil prevoza na delo in kakšen je vpliv kolektivnih pogodb, zakonodaje, internih aktov in tudi pogodbe o zaposlitvi.


Odgovori na vaša vprašanja

Zagotovo imate že številna vprašanja glede povračil stroškov prevoza na delo in z dela po novi Uredbi, pošljite jih že pred seminarjem na naš naslov: [email protected], le tako vam bomo lahko pomagali.

Namen

Pomembno je, da se odgovorni za pripravo podatkov in obračun plač seznanite z novostmi iz Uredbe. Zakonito in pravilno urejanje delovnih razmerij ter izplačevanje plač in drugih stroškov dela je namreč temelj dobrega kadrovskega poslovanja, s čimer seveda prispevamo k zadovoljstvu zaposlenih in se izognemo inšpekcijskim nadzorom ter morebitnim ukrepom.

Oblika in potek

Online seminar spremljate preko aplikacije ZOOM, preko lastnega računalnika ali mobilne naprave, ni vam treba zapuščati delovnega mesta ali doma.

Komu je seminar namenjen?

Računovodjem, referentom na obračunu plač, kadrovnikom in vsem, ki v podjetjih pripravljate podatke za obračun plač.


Vsebina

  • Vpliv zakonodaje na izplačilo povračil prevoza na delo
  • Kako naj uredimo interne akte, da bodo ustrezna podlaga za izplačilo prevoza na delo
  • Davčni vidik izplačila prevoza na delo
  • Opredelitev limita 140 EUR po novem
  • Navzkrižna kontrola davčne višine izplačila prevoza na delo
  • Poročanje z Rek obrazcem
  • Zadnji del bo namenjen vašim vprašanjem in dilemam

Avtorji

Simona Matko Počivalšek

Na področju računovodstva in kadrov deluje že več kot 15 let. Za vaše dileme in izzive se maksimalno zavzema in vedno poišče strokovno, vsebinsko in optimalno rešitev v sklopu poslovnega procesa naročnika.

Splošni pogoji

Prejeti predračun je treba poravnati najmanj tri dni pred izvedbo spletnega seminarja. Za proračunske porabnike veljajo plačilni pogoji v skladu z zakonodajo o javnih plačilih. Pisna odpoved udeležbe je mogoča najkasneje tri delovne dni pred izvedbo spletnega seminarja. Udeleženci, ki po tem roku prekličejo udeležbo ali se spletnega seminarja ne udeležijo, niso upravičeni do povrnitve kotizacije oz. so dolžni poravnati celotno kotizacijo. Lahko pa se spletnega seminarja udeleži drugi udeleženec. Pridržujemo si pravico do odpovedi spletnega seminarja – v tem primeru kotizacijo povrnemo v celoti.