Košarica

Izkoristite brezplačni dostop ter si odklenite 3 vsebine brezplačno. Preizkusite zdaj >>

[email protected] | 02 250 18 00

Poročanje o odpadkih za leto 2022

Omogočena je predložitev poročil o odpadkih za leto 2022 z uporabo aplikacije IS-Odpadki.

V skladu z 29., 37. oziroma 45. členom Uredbe o odpadkih morajo izvirni povzročitelji odpadkov, zbiralci odpadkov in izvajalci obdelave odpadkov predložiti poročila o odpadkih za leto 2022 najpozneje do 31. marca 2023.

Izvirni povzročitelji odpadkov predložite poročilo o nastalih odpadkih in zagotovitvi ravnanja z njimi (ODP-nastajanje) za leto 2022 z uporabo aplikacije IS-Odpadki. Za to morate biti registrirani kot uporabniki IS-Odpadki. V letošnjem letu je za predložitev poročila ODP-nastajanje še zadnjič na voljo tudi Excelov obrazec, ki je dostopen na portalu državne uprave GOV.SI. Na portalu so objavljene tudi vse druge pomembne informacije v zvezi s tem poročanjem.

Zbiralci odpadkov predložite poročilo o zbiranju odpadkov (poročilo ODP-zbiranje) za leto 2022 z uporabo aplikacije IS-Odpadki. Za to morate biti registrirani kot uporabniki IS-Odpadki. Več informacij je na voljo na portalu državne uprave GOV.SI.

Izvajalci obdelave odpadkov predložite poročilo o obdelavi odpadkov (poročilo ODP-obdelava) za leto 2022 z uporabo aplikacije IS-Odpadki. Za to morate biti registrirani kot uporabniki IS-Odpadki. Več informacij je na voljo na portalu državne uprave GOV.SI.

 

ARSO svetuje vsem zavezancem za predložitev poročil o odpadkih (ODP-nastajanje, ODP-zbiranje, ODP-obdelava), da si pred pripravo in oddajo poročila skrbno preberejo vse informacije, pojasnila in navodila, objavljena na portalu državne uprave GOV.SI (Storitve ARSO  Odpadki), ter da z oddajo poročil ne čakajo do zadnjega dne. Za morebitna dodatna vprašanja prednostno svetujemo uporabo poštnega predala [email protected].

Vir: GOV.SI

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja