fbpx

Prijava v portal: 

Kmalu spet na voljo! Obvestite me, ko bo izobraževanje spet na voljo.

Določanje časovnih normativov v proizvodnih procesih

Seminar
Ura: –
Strokovnjaki:
  Seminar za večjo izkoriščenost resursov in izboljšanje produktivnosti. Namenjen normircem, analitikom, tehnologom in ostalim, ki vas tema zanima.

298,00  (DDV ni vštet v ceno)

Ni na zalogi

Kmalu spet na voljo! Obvestite me, ko bo izobraževanje spet na voljo.


Določanje časovnih normativov v proizvodnih procesih


Analitiki, tehnologi in strokovni sodelavci v proizvodnih procesih morate določati časovne normative, ki jih potrebujete:

 • ko načrtujete delo v proizvodnji, resurse in material;
 • za izdelavo natančnih kalkulacij;
 • za nagrajevanje po učinku.

Praksa kaže, da pomanjkanje podatkov o dejanskem porabljenem času dela v proizvodnji povzroči slabšo produktivnost!

Za večjo izkoriščenost resursov in izboljšanje produktivnosti organiziramo praktični seminar.


Koristi:

 • Spoznate pravila za snemanje in analiziranje časa;
 • poznate uporabnost posameznih metod za določitev časovnih normativov glede na tip proizvodnje, njihove prednosti in slabosti;
 • normiranje koristno uporabite pri organizaciji proizvodnih procesov (pri oblikovanju delovnega mesta, določitvi števila delovnih sredstev in izvajalcev,..);
 • prejmete odgovore na vprašanja. Vprašanja že sedaj pošljite na: [email protected]

Komu je seminar namenjen?

Seminar je namenjen normircem, analitikom, tehnologom ter vsem strokovnim sodelavcem, ki se pri svojem delu srečujete s problematiko časovnih normativov, kalkulacij, planiranja, nagrajevanja, itd.


Vsebina:Določanje časovnih normativov

 • Osnovni podatki, ugotavljanje podatkov, vrste podatkov
 • Analiza in sinteza vrste časov
 • Metode za ugotavljanje normativov
  • Snemanje časa; načini, merilne priprave, izvedba
  • Stopnja učinka, kako jo določamo (vaje)
  • Snemanje po metodi trenutnega opazovanja (multimomentna metoda)
  • Tabele planskih časov
  • Načini in možnosti snemanja dodatnih (razdelilnih) časov
 • Kako analitično ugotoviti zasedenost in obremenjenost delavcev
 • Interpretacija rezultatov snemanja za potrebe racionalizacije
 • Določitev števila delovnih sredstev, ki jih lahko poslužuje delavec
 • Izkušnje iz prakse; kdaj je potrebno preveriti normative, povezava z nagrajevanjem, kako zmanjšati dodatne čase, itd.
 • Diskusija, izmenjava mnenj

Predavatelj:

Gregor Lapuh, spec. dipl. Inž. str.

Je strokovnjak na področju upravljanja in racionalizacije proizvodnih procesov. Ima bogate izkušnje iz različnih projektov optimiranja proizvodnih sistemov in procesov. Vodi v Sloveniji in v tujini uveljavljeno svetovalno in izobraževalno podjetje PISK. Po študiju strojništva se je izobraževal na REFA Institutu v Darmstadtu, kjer je tudi pridobil licenco REFA učitelja. Bogato znanje je pridobival pri delu v projektnih timih, ki so jih vodili nemški strokovnjaki. Kot svetovalec uspešno deluje v mnogi slovenskih in tujih podjetjih pri uvajanju sodobnih metod za racionalizacijo proizvodnje, kot so Vrednostna analiza procesov in izdelkov, Metoda KVP, Smed, Kan ban, Vitka proizvodnja, 5 S itd. Prav tako uspešno usposablja strokovnjake v podjetjih za uporabo sodobnih racionalizacijskih metod.


Preverite še ostala izobraževanja iz – Proizvodnja. Pomagali vam bodo razjasniti številne dileme iz prakse.

IN-HOUSE izobraževanje

Izobraževanje lahko izvedemo samo za vaše zaposlene na sedežu vašega podjetja.
>> Pošljite povpraševanje

Avtorji

Gregor Lapuh

Gregor Lapuh, spec. dipl. Inž. str., je strokovnjak na področju upravljanja in racionalizacije proizvodnih procesov. Ima bogate izkušnje iz različnih projektov optimiranja proizvodnih sistemov in procesov. Vodi v Sloveniji in v tujini uveljavljeno svetovalno in izobraževalno podjetje PISK. Po študiju strojništva se je izobraževal na REFA Institutu v Darmstadtu, kjer je tudi pridobil licenco REFA učitelja. Bogato znanje je pridobival pri delu v projektnih timih, ki so jih vodili nemški strokovnjaki. Kot svetovalec uspešno deluje v mnogi slovenskih in tujih podjetjih pri uvajanju sodobnih metod za racionalizacijo proizvodnje, kot so Vrednostna analiza procesov in izdelkov, Metoda KVP, Smed, Kan ban, Vitka proizvodnja, 5 S itd. Prav tako uspešno usposablja strokovnjake v podjetjih za uporabo sodobnih racionalizacijskih metod. Široko strokovno znanje povezuje z bogatimi izkušnjami, pridobljenimi pri izvajanju mnogih projektov optimizacije proizvodnje doma in v tujini. Kot strokovnjak za določanje časovnih normativov in odličen poznavalec metod REFA in MTM v mnogih podjetjih sodeluje pri določanju normativov. V zadnjih letih je zelo angažiran v mnogih nemški firmah, ki so zgradile tovarne v Srbiji in na Hrvaškem (Siemens, Wacker Neuson, Leoni, Grammer, Norma group itd.). V teh podjetjih izobražuje proizvodni management za zviševanje produktivnosti in zniževanje proizvodnih stroškov.

Splošni pogoji

Po potrditvi izvedbe boste prejeli predračun, ki ga je treba poravnati najmanj tri dni pred izvedbo seminarja. Za proračunske porabnike veljajo plačilni pogoji v skladu z zakonodajo o javnih plačilih. Pisna odpoved udeležbe je mogoča najkasneje tri delovne dni pred izvedbo seminarja. Udeleženci, ki po tem roku prekličejo udeležbo ali se seminarja ne udeležijo, niso upravičeni do povrnitve kotizacije oz. so dolžni poravnati celotno kotizacijo. Lahko pa na seminar pošljejo drugega udeleženca. Odpoved udeležbe zaradi bolezni je mogoča le s predloženim zdravniškim potrdilom. V primeru predvidenega seminarja na lokaciji si pridržujemo pravico do izvedbe v online obliki. Pridržujemo si pravico do odpovedi seminarja – v tem primeru kotizacijo povrnemo v celoti. S prijavo sprejemate ta določila in splošne pogoje.