Rešitve za kakovosten in zanesljiv proizvodni proces

Seminar v živo

298,00  (DDV ni vštet v ceno)

Kraj izvedbe:Brezovica pri Ljubljani, Poslovna hiša Unija

 

SPC je metoda, ki se uporablja v fazah zagona proizvodnega sredstva, večjega popravila ali obdobnega pregleda delovanja.

Ni na zalogi

Kmalu spet na voljo! Obvestite me, ko bo izobraževanje spet na voljo.


Rešitve za kakovosten in zanesljiv proizvodni proces


V proizvodnem procesu obstajajo nihanja in posledično niti en izdelek ni isti; prav tako se dogaja, da smo določeno količino izdelkov enostavno prisiljeni zavreči. Metoda SPC nam pomaga, da na podlagi statističnih podatkov iz proizvodnje predvidimo stabilnost proizvodnega procesa in tudi predvidimo kakovost dobljenih izdelkov.

SPC je metoda, ki se uporablja v fazah zagona proizvodnega sredstva, večjega popravila ali obdobnega pregleda delovanja.

proizvodni-proces


Praktično izobraževanje za tehnične direktorje, vodje proizvodnje, vodje kakovosti, tehnologe, vodje razvoja in vse, ki vam je cilj izboljšati vaš proizvodni proces.

Program:

  • Metode statističnega nadzora
  • Izračun in prikaz SPC metode
  • Izračun SPC kazalcev (Cp, Cpk, Cm)
  • Določitev centralne tendence in pogostnostne porazdelitve podatkov
  • Postavljanje kontrolnih mej proizvodnega procesa

Koristi seminarja za udeležence:

  • Razumeli boste uporabno vrednost SPC metode, da izboljšate kakovost proizvodnega procesa;
  • Vnaprej boste pri svojem proizvodnem procesu uvideli, kje vam povzroča napake na proizvodih in kako le-te preprečiti;
  • Pridobili boste izjemno uporabne odgovore na vprašanja med seminarjem in tudi po njem. Pošljite vprašanja na naslov: [email protected]

Preverite še ostala izobraževanja iz –Proizvodnja. Pomagali vam bodo razjasniti številne dileme iz prakse.

IN-HOUSE izobraževanje

Izobraževanje lahko izvedemo samo za vaše zaposlene na sedežu vašega podjetja.
>> Pošljite povpraševanje

Avtorji

dr. Darko Friščić

Strokovnjak s področja zagotavljanja kakovosti z veliko izkušnjami iz prakse. Že več kot 15 let je v stiku s kakovostjo na različnih področjih industrije. Trenutno vodi področje kakovosti v podjetju Geberit proizvodnja d.o.o., ki je del večje skupine Geberit, ene izmed glavnih organizacij na področju sanitarnih rešitev. Izkušnje s tega področja je pred tem pridobival v avtomobilski industriji. Obvlada predvsem: vodenje področja kakovosti in skrb za KPI podjetja, optimizacijo procesov, iskanje in razvoj sistemskih rešitev ter vodenje projektov, poznavanje orodji kakovosti in načinov optimizacije proizvodnih procesov (Six Sigma, Lean, Smed.), poslovno sporazumevanje in komuniciranje. Njegovi uspehi v podjetju Geberit so predvsem: posodobitev merilnega laboratorija in laboratorija za analizo materialov, izboljšanje KPI s področja kakovosti v 5 letih za 50 %, uvedba ERP sistema za izvedbo procesnih kontrol v proizvodnji. Že več kot 7 let je strokovni predavatelj na višji strokovni šoli Academia, kjer je najbolj osredotočen v predmet kakovost in zanesljivost proizvodnih procesov.

Splošni pogoji

Po potrditvi izvedbe boste prejeli predračun, ki ga je treba poravnati najmanj tri dni pred izvedbo seminarja. Za proračunske porabnike veljajo plačilni pogoji v skladu z zakonodajo o javnih plačilih. Pisna odpoved udeležbe je mogoča najkasneje tri delovne dni pred izvedbo seminarja. Udeleženci, ki po tem roku prekličejo udeležbo ali se seminarja ne udeležijo, niso upravičeni do povrnitve kotizacije oz. so dolžni poravnati celotno kotizacijo. Lahko pa na seminar pošljejo drugega udeleženca. Odpoved udeležbe zaradi bolezni je mogoča le s predloženim zdravniškim potrdilom. V primeru predvidenega seminarja na lokaciji si pridržujemo pravico do izvedbe v online obliki. Pridržujemo si pravico do odpovedi seminarja – v tem primeru kotizacijo povrnemo v celoti. S prijavo sprejemate ta določila in splošne pogoje.