fbpx

Prijava v portal: 

Naknadni popravki DDV napak

e-izobraževanje
Več datumov: Dostopno takoj
Ura: –
Lokacija: Spletna učilnica
Po koncu izobraževanja prejmete potrdilo Forum Akademije.
  Kako pravilno popraviti napako ob prepozni registraciji za DDV? Kako ravnamo, če smo pozabili na samoobdavčitev pri EU nakupih ali storitvah izven EU? Ali je možen naknadni odbitek DDV ali odbitek pred DDV registracijo in v kakšnih primerih je to mogoče?

178,00  (DDV ni vštet v ceno)

Nakdnadni popravki DDV napakVeste, kako pravilno popraviti napako ob prepozni registraciji za DDV? Ali kako ravnati, če smo pozabili na samoobdavčitev pri EU nakupih?

Vabimo vas, da si ogledate posnetek online seminarja, na katerem boste poglobili svoje znanje in se tako izognili morebitnim nepotrebnim težavam v prihodnosti.


Na seminarju obravnavamo sledeče teme:

  • Popravki ob prepozni registraciji za DDV
  • Obvladovanje situacij, ko pozabimo na samoobdavčitev (EU nakup, 76.a člen, storitev izven EU),
  • Pravilno ravnanje, ko smo napačno izvedli samoobdavčitev
  • Možnost naknadnega odbitka DDV ali odbitka pred DDV registracijo.

Popravki DDV se izvajajo na nekoliko drugačen način kot popravki DDPO ali odtegljajev, zato je ključnega pomena, da pravilno izvedemo postopek popravka v tekočem DDV obračunu.

Na seminarju bomo pregledali konkretne primere, da se boste lažje spopadli s tovrstnimi situacijami v praksi.


Med drugim bomo pojasnili tudi vprašanje obresti pri popravkih DDV. Razjasnili bomo, kdaj so obresti upravičene in kdaj ne. Če ste se kdaj vprašali, ali je mogoče popraviti napako, če ste se prepozno registrirali za DDV ali ste pozabili na samoobdavčitev, boste izvedeli odgovore na ta pomembna vprašanja.


Predavateljica

Tanja Urbanijamag. Tanja Urbanija

Končala je magistrski študij davčnega prava mariborske Pravne fakultete. V letu 2001 je pridobila certifikat za uspešno opravljen izpit za davčnega svetovalca, ki ga podeljuje Zbornica davčnih svetovalcev Slovenije. Ima bogate izkušnje s področja računovodstva, saj je delala v računovodskem servisu, objavlja članke v strokovnih publikacijah in sodeluje pri pripravi in izvedbi številnih strokovnih predavanj. Izkušnje ima na področju svetovanja, načrtovanja in zastopanja v davčnih inšpekcijskih nadzorih. Kot soavtorica je objavila pet knjig, od tega eno v tujini. Svetuje na področju DDV, davka od dohodkov pravnih oseb in dohodnine.


Preverite še ostala izobraževanja s področja Računovodstvo in finance. Pomagala vam bodo razjasniti številne dileme iz prakse.

IN-HOUSE izobraževanje

Izobraževanje lahko izvedemo samo za vaše zaposlene na sedežu vašega podjetja.
>> Pošljite povpraševanje

Avtorji

mag. Tanja Urbanija

Mag. Tanja Urbanija je končala magistrski študij davčnega prava mariborske Pravne fakultete. V letu 2001 je pridobila certifikat za uspešno opravljen izpit za davčnega svetovalca, ki ga podeljuje Zbornica davčnih svetovalcev Slovenije. Ima bogate izkušnje s področja računovodstva, saj je delala v računovodskem servisu, objavlja članke v strokovnih publikacijah in sodeluje pri pripravi in izvedbi številnih strokovnih predavanj. Izkušnje ima na področju svetovanja, načrtovanja in zastopanja v davčnih inšpekcijskih nadzorih. Kot soavtorica je objavila pet knjig, od tega eno v tujini. Svetuje na področju DDV, davka od dohodkov pravnih oseb in dohodnine.

Splošni pogoji

SEMINARJI

Kotizacijo je po prejemu predračuna treba poravnati najmanj tri dni pred izvedbo seminarja. Za proračunske porabnike veljajo plačilni pogoji v skladu z zakonodajo o javnih plačilih. Pisna odpoved udeležbe je mogoča najkasneje tri delovne dni pred izvedbo seminarja. Udeleženci, ki po tem roku prekličejo udeležbo ali se seminarja ne udeležijo, niso upravičeni do povrnitve kotizacije oz. so dolžni poravnati celotno kotizacijo. Lahko pa na seminar pošljejo drugega udeleženca. Odpoved udeležbe zaradi bolezni je mogoča le s predloženim zdravniškim potrdilom. Pridržujemo si pravico do odpovedi seminarja – v tem primeru kotizacijo povrnemo v celoti. S pisno prijavo na izobraževanje sprejemate ta določila in splošne pogoje.

Posebne ugodnosti

Posebne ugodnosti

  • drugi udeleženec 10 % popusta,
  • tretji in nadaljnji udeleženci 20 % popusta,
  • 10 % popusta na strokovne priročnike in izobraževalne portale.

 

NE SPREGLEJTE: 20 % popust za mikropodjetja, fizične osebe in društva! Uporabite Kodo za popust: MICRO20

Navedeni popust se ne sešteva z drugimi popusti, razen s popustom za več udeležencev izobraževanj. Kodo uporabite v košarici ali jo pripišite.