fbpx

Prijava v portal: 

Kmalu spet na voljo! Obvestite me, ko bo izobraževanje spet na voljo.

Upravljanje z embalažo v logistiki

Online seminar
Ura: –
Lokacija: Online (preko spleta)
Strokovnjaki:
  Seminar je namenjen predvsem logistom in nabavnikom, ki se odločajo glede uporabe primerne embalaže v logistiki.

298,00  (DDV ni vštet v ceno)

Ni na zalogi

Kmalu spet na voljo! Obvestite me, ko bo izobraževanje spet na voljo.

Upravljanje z embalažo v logistiki

Potencialov na področju embalaže je še veliko! Strokovnjaki, ki se ukvarjajo z uvajanjem lean rešitev v poslovne procese, menijo, da se podjetja premalo ukvarjajo z izbiro in razvojem embalaže, kar po eni strani povzroči višje stroške kot bi bilo potrebno, po drugi pa izpad prihodkov.

Izziv je vračljiva embalaža; študije so  pokazale, da lahko proizvajalci pri prehodu iz embalaže za enkratno uporabo v embalažo za večkratno uporabo prihranijo do 70 % običajnih stroškov z embalažo.


Embalaža ima pomembne funkcije

 • varuje izdelek pred poškodbami med prevozom, nakladanjem, razkladanjem in premikanjem med različnimi točkami v dobavni verigi in tako zagotovi varno dostavo kupcu;
 • omogoča identifikacijo izdelka ter sledenje izdelku v dobavni verigi, saj vsebuje pomembne informacije o izdelku, kot so: vsebina, količina, datum izdelave ter navodila za ravnanje;
 • z zadostno privlačnostjo utegne embalaža povečati vrednost izdelka;
 • če je embalaža pametno načrtovana, lahko pomembno prispeva k zmanjšanju okoljskega vpliva.

Program

 • Dejavniki v logistiki, ki vplivajo na izbiro embalaže
 • Enosmerna embalaža – vračljiva embalaža (prednosti in slabosti)
 • Izračun stopnje donosnosti vračljive embalaže (return on investment)
 • Odgovori na vprašanja

Vaše koristi

 • Nova znanja in spoznanja, katera vrsta embalaže se v določenih primerih bolj izplača;
 • Ugotovitve, kateri so dejavniki, ki jih naj pri vaši odločitvi, ali boste enosmerno embalažo zamenjali z vračljivo, upoštevate (kot na primer: poraba škatel oz. zabojnikov ter njihova cena, količina pakiranja, pogostost zbiranja zabojnikov,….);
 • Jasni odgovori na vprašanja med seminarjem in tudi po njem.

Komu je seminar namenjen?

 • Zaposlenim v oddelku logistike, nabave, skladiščenja, transporta in proizvodnje.

O predavatelju

Robert Krajnc

Robert Krajnc je končal Fakulteto za gradbeništvo v Mariboru in Fakulteto za logistiko v Celju. Svojo kariero je leta 1998 pričel kot mladi raziskovalec na Fakulteti za gradbeništvo. Nato se je zaposlil v podjetju Odelo Slovenija; najprej kot  načrtovalec v logistiki in nato kot načrtovalec v proizvodnji. Izvajal je naloge na področju optimizacije toka materiala, na področju t.i. INLINE PROIZVODNJE, optimizacije pretoka materiala (montažne linije), optimizacije oskrbe (vlaki Kanban itd.), izvajanja “Supermarketov”,  izvajanja oskrbovalnih postaj za vlake in optimizacije skladiščne površine.

Nato je bil nekaj let vodja logistike v podjetju Hella Saturnus Slovenija, kjer je skrbel za strokovno in procesno optimizacijo ter vodil skupino 350 sodelavcev.

Od julija 2013 dela kot višji svetovalec v podjetju Lean Rešitve d.o.o. in je vodja različnih projektov optimizacije za različne kupce. Njihov cilj je znižanje stroškov pri različnih znamkah proizvodnje, povečanje produktivnosti, optimizacija tokov materialov, zmanjšanje časa menjave, preventivno vzdrževanje itd.

Njegove reference se nanašajo na področja kot: stalno izboljševanje, optimizacija proizvodnje, delovna mesta Kaizen, delavnice Smed, preslikava toka vrednosti, upravljanje dobavne verige, logistika, prevoz,  načrtovanje proizvodnje, upravljanje prometa, vitka proizvodnja, logistični inženiring, upravljanje logistike, upravljanje operacij, optimizacija dobavne verige, 3P, modeliranje prometa in načrtovanje povpraševanja.


  Preverite še ostala izobraževanja iz – Gradbeništvo in logistika . Pomagali vam bodo razjasniti številne dileme iz prakse.

  Posvet

  Strokovni posvet od izvira do pipe

  IN-HOUSE izobraževanje

  Izobraževanje lahko izvedemo samo za vaše zaposlene na sedežu vašega podjetja.
  >> Pošljite povpraševanje

  Avtorji

  Robert Krajnc

  Robert Krajnc je končal Fakulteto za gradbeništvo v Mariboru in Fakulteto za logistiko v Celju. Svojo kariero je leta 1998 pričel kot mladi raziskovalec na Fakulteti za gradbeništvo. Nato se je zaposlil v podjetju Odelo Slovenija; najprej kot načrtovalec v logistiki in nato kot načrtovalec v proizvodnji. Izvajal je naloge na področju optimizacije toka materiala, na področju t.i. INLINE PROIZVODNJE, optimizacije pretoka materiala (montažne linije), optimizacije oskrbe (vlaki Kanban itd.), izvajanja "Supermarketov”, izvajanja oskrbovalnih postaj za vlake in optimizacije skladiščne površine. Nato je bil nekaj let vodja logistike v podjetju Hella Saturnus Slovenija, kjer je skrbel za strokovno in procesno optimizacijo ter vodil skupino 350 sodelavcev. Od julija 2013 dela kot višji svetovalec v podjetju Lean Rešitve d.o.o. in je vodja različnih projektov optimizacije za različne kupce. Njihov cilj je znižanje stroškov pri različnih znamkah proizvodnje, povečanje produktivnosti, optimizacija tokov materialov, zmanjšanje časa menjave, preventivno vzdrževanje itd. Njegove reference se nanašajo na področja kot: stalno izboljševanje, optimizacija proizvodnje, delovna mesta Kaizen, delavnice Smed, preslikava toka vrednosti, upravljanje dobavne verige, logistika, prevoz, načrtovanje proizvodnje, upravljanje prometa, vitka proizvodnja, logistični inženiring, upravljanje logistike, upravljanje operacij, optimizacija dobavne verige, 3P, modeliranje prometa in načrtovanje povpraševanja.

  Splošni pogoji

  Prejeti predračun je treba poravnati najmanj tri dni pred izvedbo online seminarja. Za proračunske porabnike veljajo plačilni pogoji v skladu z zakonodajo o javnih plačilih. Pisna odpoved udeležbe je mogoča najkasneje tri delovne dni pred izvedbo online seminarja. Udeleženci, ki po tem roku prekličejo udeležbo ali se online seminarja ne udeležijo, niso upravičeni do povrnitve kotizacije oz. so dolžni poravnati celotno kotizacijo. Lahko pa se online seminarja udeleži drugi udeleženec. Pridržujemo si pravico do odpovedi online seminarja – v tem primeru kotizacijo povrnemo v celoti. S pisno prijavo sprejemate ta določila in splošne pogoje.