Košarica

Izkoristite brezplačni dostop ter si odklenite 3 vsebine brezplačno. Preizkusite zdaj >>

[email protected] | 02 250 18 00

Strokovnjaki IPPC – sodelujte pri pripravi osnutka Sedmega ocenjevalnega poročila

Medvladni forum za podnebne spremembe (IPCC) poziva svoje članice in opazovalne organizacije, naj predlagajo strokovnjake, ki bodo pripravili osnutek prispevkov delovnih skupin k Sedmemu ocenjevalnemu poročilu. Nominacije je treba oddati do 7. junija 2024.

IPCC se je na svojem 60. zasedanju januarja 2024 odločil pripraviti Sedmo ocenjevalno poročilo. Sedmo ocenjevalno poročilo obsega prispevke treh delovnih skupin in Sintezno poročilo. Prispevek Delovne skupine I obravnava fizikalne osnove podnebnih sprememb, Delovna skupina II se ukvarja s posledicami, prilagajanjem in ranljivostmi, Delovna skupina III pa preučuje blaženje podnebnih sprememb.

Za sestanek določanja smernic IPCC išče udeležence z obsežnim razumevanjem podnebnih sprememb in povezanih vprašanj. Skupno se pričakuje strokovno znanje na področjih, opisanih na strani IPCC (angleško)

Sestanek določanja smernic, ki bo predvidoma potekal decembra 2024, bi rezultiral v osnutku dokumenta določanja smernic, ki opisuje cilje in opisne osnutke treh poročil delovnih skupin, kot tudi postopek in časovnico za njihovo pripravo. Osnutek bi nato obravnavali med 62. zasedanjem foruma v prvem četrtletju leta 2025.

Več informacij o pripravi poročil IPCC, vključno s postopkom določanja smernic, je na voljo v načelih in postopkih IPCC (angleško).

Strokovnjake, ki jih zanima sodelovanje na sestanku določanja smernic, naprošamo, da stopijo v stik s slovensko nacionalno kontaktno točko IPCC, Tino Kobilšek ([email protected]).

Več: TUKAJ

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja