Vse, kar morajo izvajalci vedeti o dodatnih in nepredvidenih delih

298,00  (DDV ni vštet v ceno)

Kraj izvedbe:Vaš računalnik – Zoom

 

Praktično izobraževanje za vse, ki za izvedbo gradbenih del sklepate gradbene pogodbe (posebej za naročnike oz. investitorje in izvajalce)

Ni na zalogi

Kmalu spet na voljo! Obvestite me, ko bo izobraževanje spet na voljo.

 


Gradbena pogodba

Vse, kar morajo izvajalci in naročniki/investitorji vedeti o presežnih, manjkajočih, dodatnih in nepredvidenih delih


Praktično izobraževanje za vse, ki za izvedbo gradbenih del sklepate gradbene pogodbe (posebej za naročnike oz. investitorje in izvajalce)


Pooblaščeni in nadzorni inženirji za udeležbo na seminarju pridobijo 2 kreditni točki iz izbirnih vsebin skladno s Splošnim aktom o stalnem poklicnem usposabljanju pooblaščenih inženirjev.


Pri gradnji pogosto nastane potreba po presežnih in manjkajočih delih ter nepredvidenih in dodatnih delih, ki jih naročnik in izvajalec v gradbeni pogodbi nista določila. Vsaka od omenjenih vrst del ima svoje specifike, ki jih morajo poznati tako naročniki kot izvajalci. Ključen je način določitve pogodbene cene, s katero bo tveganje za nastanek presežnih ali manjkajočih del ter nepredvidenih del prevzel ali naročnik ali pa izvajalec.

Kako naj bodisi kot naročnik ali izvajalec gradbenih del predvidite vsa potrebna dela in jih tako količinsko in cenovno v vašo korist ustrezno specificirate v gradbeni pogodbi, boste izvedeli na seminarju.


Program seminarja:

gradbena-pogodba

• Dela, ki sodijo med presežna dela (več dela) in manjkajoča dela (manj dela)
• Obveznosti izvajalcev in naročnikov pri presežnih in manjkajočih delih
• Dela, ki sodijo med dodatna dela in med nepredvidena dela
• Obveznosti izvajalcev in naročnikov pri dodatnih in nepredvidenih delih
• Cenovne klavzule na primeru klasične gradbene pogodbe in FIDIC pogodbe

Možnost vprašanj predhodno pred predavanjem, med in po zaključku predavanja. Vaša vprašanja pričakujemo na: [email protected]

 


Kaj pridobijo udeleženci?

  • Kot izvajalec boste znali predvideti vsa dodatna in nepredvidena dela, ki se tekom gradnje utegnejo pripetiti, in jih tako količinsko kot cenovno v vašo korist ustrezno specificirali v gradbeni pogodbi,
  • Kot naročnik si boste zagotovili, da bodo vsa za vas nujna dela zagotovo izvedena po dogovorjeni ceni;
  • Vedeli boste, kako nastopiti v primeru nastanka dodatnih, nepredvidenih in manjkajočih del, ki jih gradbena pogodba ne obravnava;
  • Kot naročnik boste že v gradbeni pogodbi minimizirali morebitno tveganje zaradi nastanka manjkajočih del;
  • Odgovore na vprašanja na samem dogodku in tudi po njem. Pišite na: [email protected]

Kaj menijo drugi udeleženci o naših izobraževanjih? 

Na Vašem seminarju sem pridobil vse tiste prave informacije, katere kot gradbinec potrebujem, kar običajno pogrešam.

Marko Veršić, CGP d.d.

»Zelo zanimivo in predvsem koristno predavanje, dobiš informacije iz prve roke.«

Stojan Matko, udeleženec

»Pri seminarjih in izobraževanjih, ki jih organizira Forum Akademija, mi je všeč, da lahko kadarkoli naslovimo vprašanje po e-pošti in dobimo hitro strokovni odgovor.«

Mojca Selan, Siliko d.o.o.


Predavateljici:

mag. Maja Koršič Potočnik

mag-maja-korsic-potocnikOdvetnica specialistka na področju javnih naročil ter gospodarskega prava. S tem pravnim področjem se ukvarja tako s praktičnega vidika, kakor tudi s teoretičnega, v okviru svojega doktorskega študija gospodarskega prava. Redno se ukvarja tudi s publicistično dejavnostjo, saj je avtorica številnih strokovnih člankov s področja javnega naročanja ter soavtorica komentarja ZJN-3, soavtorica priročnika za uporabo ZJN-3, avtorica priročnika Formalno nepopolna ponudba v praksi javnega naročanja, priročnika Vlaganje in reševanje revizijskih zahtevkov v praksi ter Priročnika za uporabo RDEČE in RUMENE pogodbe FIDIC.

 

 

 

 

Maja Prebil

maja-prebilOdvetnica in partnerica v Odvetniški družbi Potočnik in Prebil o.p., d.o.o., specializirana na področju prava javnih naročil in gradbenega prava. S tema pravnima področjema se ukvarja tako s praktičnega vidika, kakor tudi s teoretičnega. Redno se ukvarja tudi s publicistično dejavnostjo, saj je avtorica številnih strokovnih člankov s področja javnega naročanja.

 

 

 

 


Preverite še ostala izobraževanja iz – Gradbeništvo in logistika. Pomagali vam bodo razjasniti številne dileme iz prakse.

IN-HOUSE izobraževanje

Izobraževanje lahko izvedemo samo za vaše zaposlene na sedežu vašega podjetja.
>> Pošljite povpraševanje

Avtorji

mag. Maja Koršič Potočnik

Odvetnica specialistka na področju javnih naročil ter gospodarskega prava. S tem pravnim področjem se ukvarja tako s praktičnega vidika, kakor tudi s teoretičnega, v okviru svojega doktorskega študija gospodarskega prava. V svojem poklicnem življenju redno zastopa stranke pri vlaganju revizijskih zahtevkov, prav tako pa z naročniki sodeluje pri izvedbi postopkov javnega naročanja, kar ji omogoča dobro poznavanje praktičnega vidika uporabe prava javnih naročil tako z vidika vlagateljev, kakor tudi naročnikov. Redno se ukvarja tudi s publicistično dejavnostjo, saj je avtorica številnih strokovnih člankov s področja javnega naročanja ter soavtorica komentarja ZJN-3, soavtorica priročnika za uporabo ZJN-3, avtorica priročnika Formalno nepopolna ponudba v praksi javnega naročanja, priročnika Vlaganje in reševanje revizijskih zahtevkov v praksi ter Priročnika za uporabo RDEČE in RUMENE pogodbe FIDIC.

Maja Prebil

Odvetnica in partnerica v Odvetniški družbi Potočnik in Prebil o.p., d.o.o., specializirana na področju prava javnih naročil in gradbenega prava. S tema pravnima področjema se ukvarja tako s praktičnega vidika, kakor tudi s teoretičnega. V svojem poklicnem življenju svetuje strankam že v fazi priprave ponudb in sklepanja pogodb, redno pa zastopa stranke pred sodiščem, kar ji omogoča dobro poznavanje praktičnega vidika uporabe prava javnih naročil in gradbenega prava. Redno se ukvarja tudi s publicistično dejavnostjo, saj je avtorica številnih strokovnih člankov s področja javnega naročanja.

Splošni pogoji

Po potrditvi izvedbe boste prejeli predračun, ki ga je treba poravnati najmanj tri dni pred izvedbo online seminarja. Za proračunske porabnike veljajo plačilni pogoji v skladu z zakonodajo o javnih plačilih. Pisna odpoved udeležbe je mogoča najkasneje tri delovne dni pred izvedbo online seminarja. Udeleženci, ki po tem roku prekličejo udeležbo ali se online seminarja ne udeležijo, niso upravičeni do povrnitve kotizacije oz. so dolžni poravnati celotno kotizacijo. Lahko pa se online seminarja udeleži drugi udeleženec. Pridržujemo si pravico do odpovedi online seminarja – v tem primeru kotizacijo povrnemo v celoti. S prijavo sprejemate ta določila in splošne pogoje.

Mnenja udeležencev

Kaj menijo drugi udeleženci o naših izobraževanjih? 

Na Vašem seminarju sem pridobil vse tiste prave informacije, katere kot gradbinec potrebujem, kar običajno pogrešam.

Marko Veršić, CGP d.d.

»Zelo zanimivo in predvsem koristno predavanje, dobiš informacije iz prve roke.«

Stojan Matko, udeleženec

»Pri seminarjih in izobraževanjih, ki jih organizira Forum Akademija, mi je všeč, da lahko kadarkoli naslovimo vprašanje po e-pošti in dobimo hitro strokovni odgovor.«

Mojca Selan, Siliko d.o.o.