fbpx

Prijava v portal: 

Pred potovanjem

 • Pred potovanjem preverimo veljavnost svojih osebnih dokumentov, predvsem potnega lista in osebne izkaznice. Preverite seveda tudi, ali za vstop v državo, kamor potujete, potrebujete vizo.
 • Sorodnikom pustite čim bolj izčrpne informacije o svojem potovanju. Pustite jim načrt poti, naslove, kjer boste prebivali, telefonske številke, kopijo potnega lista in osebnih dokumentov ter letalskih kart. Tudi sami imejte fotokopije potnega lista, plačilnih kartic, zdravstvenega zavarovanja in pomembnih telefonskih številk vedno s seboj in ločene od originalov. S poti se domačim redno javljajte po telefonu ali elektronski pošti.
 • Dobro se pozanimajte, kako je z zdravstvenim zavarovanjem v državi, kamor potujete. Priporočljivo se je dodatno zavarovati za pot v tujino. Če jemljete predpisana zdravila, si zagotovite dovolj veliko zalogo za čas med potovanjem. Pri tem vedno upoštevajte možnost, da se potovanje nepričakovano podaljša in boste morda potrebovali dodatno škatlico zdravil. Zdravila hranite v označenih, po možnosti originalnih škatlicah, saj se bomo tako ognili morebitnim težavam pri carinskih pregledih, kjer nas sicer lahko osumijo tihotapljenja prepovedanih substanc.
 • Za označevanje prtljage uporabljate liste z identifikacijskimi podatki, ki niso vidni vsem ljudem. Po nepotrebnem tujcem ne odkrivajmo domačega naslova in telefonske številke.
 •  

  Priročnik za poslovne asistentke in sekretarke

   

  Več o tej temi preberite v priročniku Priročnik za poslovne asistentke in sekretarke

   
  Dodaj odgovor